Länsparkerings Bevakning övervakar alla parkeringsplatser inom Kokoskakan. Alla boende och besökare ska ha ett parkeringstillstånd, utfärdat av föreningen i samarbete med Länsparkering Bevakning, väl synligt i framrutan.
Varje fastighet får två tillstånd för egna fordon samt fyra tillfälliga tillstånd för sina besökare. Alla tillstånd är numrerade och varje fastighet har fått 6 stycken tillstånd utfärdade. Dessa är ummärkta med husnummer och A , B, 1, 2, 3 eller 4. Det är ingen tidsbegränsning för parkering. Tillstånden tillhör fastigheten och ska överlämnas till nya ägare vid försäljning. Förlorat tillstånd kan förnyas via styrelsen till en kostnad av 150:- /st
Parkering är tillåtet på alla markerade P-platser samt på infartsvägen i området men då bara på sidan som ligger mot fotbollsplanen, dock ej framför sopnedkasten. Parkering är också tillåtet framför garage portarna på den mittersta garage planen. Det gäller givetvis endast framför de egna portarna samt för gäster som fått tillåtelse av ”ägaren” av porten.
Parkeringsförbud gäller på gång/cykel vägen vid gaveln av MBG 105 samt på lokal vägen inom området ( MBG 22 fram till MBG 89) samt på samtliga gräsmattor inom området och gräsmattan vid infartsvägen 25 m från hus gaveln MBG 44 och ner till tomtgräns för MBG 6 (Kokoskakans tomt).
Hantverkares bilar får stå på lokalvägen om det krävs för att kunna utföra arbeten i fastighet, men dessa fordon måste då ha P-tillstånd i rutan. Se till att återfå tillståndet när arbetet är klart. Övriga fordon får stå på lokalvägen vid lastning och lossning max 10 min och behöver då inget tillstånd.
Fordon från hemtjänst och sjukvård behöver ej tillstånd från Länsparkerings bevakning men måste ha information i framrutan som visar att man är på hembesök och vilket företag man representerar. Dessa fordon får också parkera på lokalvägen inom området.
Ordförande, sekreterare eller kassör kan besluta om tillfällen då "fri parkering gäller". Kotym är att detta gäller vid större högtider (Påsk, Veckor då barn tar studenten, Midsommar, Julafton & Nyårsafton. Utöver det kan undantag göras för speciella tillfällen såsom högtidsdagar hos enskild fastighetsägare. Denne måste då, i god tid, meddela föreningen att man vill ha en undantagsdag.
Alla fastighetsägare ombeds parkera sina bilar i garagen under vintern för att förenkla snöröjningen. I de fall då bilar parkeras på våra parkeringsplatser vintertid så åläggs det bilägaren eller fastighetsägaren (om det är en gäst) att skotta platsen om snöröjningen har förhindrats på grund av att bilen stod parkerad där.
Om det framkommer att någon missbrukar tillstånden genom att tex. hyra ut, låna ut eller på annat sätt använder tillstånden till annat än som ovan angivits kan styrelsen återkalla tillstånden för berörd fastighets ägare.
Parkerar man på de omfattade parkeringsplatserna under vintertid och inte flyttar bilen för snöröjningen är det bilägaren som ansvarar för att skotta fram sin egen bil och ytan runt där bilen står.